Nytt år och nya äventyr

2015 ser ut att bli ett spännande år.

Jag har nu i januari varit ett par dagar i Borlänge och spelat föreställningen ”Det är mörkt om kvällen i november” tillsammans med Emma Källberg och Åsa Backéus på kulturcentrum Asken. Kommande helg (24-25/1) håller jag i en kortkurs i fiolspel för vuxna ”ganska” nybörjare. Kursen håller på lördag em och söndag fm på Folkmusikens hus i Rättvik. Sen har Falu spelmanslag årets första spelning den 25/1 också på Folkmusikens hus. Då spelar vi till te-dans kl 16-17.30 ca.

28/1 åker jag till Glasgow för att repa med Ian Carr & the various artists. Engelsk release av Ians solo-cd ”Who he” blir den 31/1 på festivalen Celtic connections i Glasgow.

I februari blir det skid-vm i Falun och då kommer Falu Folk Band (Ola Bäckström, Anders Nygårds, Ian Carr, Hållbus Totte Mattsson, Lars-Göran Weinberg, Staffan Lindfors och mig själv) att spela två konserter på Gamla Elverket i Falun. Fredag den 20/2, med Sofia Sandén som gäst och lördag den 21/2 med Sofia Karlsson som gäst.

I mars ska Sofia Sandén och jag repa vår föreställning ”Långt bort i skogen” och vårens första spelning blir på Stallet den 13 mars i samband med Folk och världsmusikgalan i Stockholm.