Notice: mysqli_real_connect(): Setting mysql connection to use "mariajonssonmusik.se.mysql.service.one.com" in /customers/1/a/3/mariajonssonmusik.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1775 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/mariajonssonmusik.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1775) in /customers/1/a/3/mariajonssonmusik.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/mariajonssonmusik.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1775) in /customers/1/a/3/mariajonssonmusik.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Band

Band

Jag spelar huvudsakligen i följande grupper:

Fotograf: Frida Sjöström


Daniel Pettersson & Maria Jonsson
Vi kommer båda från Västerbotten och har inriktat oss på låtarna därifrån. Traditionellt duospel med innerlighet och sväng. Vi gör både konserter och spelar till dans. De senaste åren har vi gått igenom några handskrivna notböcker som tillhört spelmän som levde i Västerbotten under 1800-talet. Under Umefolk 2014 släppte vi en cd och ett nothäfte med låtar från notboksmaterialet.
Maria och Daniel på Facebook

 

 

 

 

Maria och Sofia
Fotograf: Heléne


Sofia Sandén & Maria Jonsson
Sofia och jag har jobbat tillsammans under ett par år och har under den tiden gjort två folkmusik-föreställningar för barn. Den första heter ”jul i vårt hus” och bygger på folkliga julsånger och jullekar. Den andra har vi kallat ”Långt bort i skogen” och är en audiovisuell föreställning som både innehåller live-looping och gamla arkivfilmer. Fäbod och vallmusik är temat.

 

 

 

 

Namo
Fotograf: Lieve Boussauw


Namo

Namo, som betyder ”bra” på mandinka var det enda vi kunde säga till varandra när vi började spela ihop för ca 10 år sedan. Vi (jag, Lamine Cissokho – kora, sång och Ian Carr – gitarr) var alla inflyttade falubor med olika bakgrund och utan ett gemensamt språk. Namo spelar en blandning av svensk, brittisk och senegalesisk folkmusik och vi har genom åren utvecklat vår egen musik.
Namo på reverbnation

 

Timber
Fotograf: Thomas Fahlander


Timber
En trio tillsammans med Ian Carr – gitarr och Mikael Marin – viola, violino grande. En grupp som spelar mest nyskriven folkmusik. ”Spelmansgroove av högsta klass” tyckte tidningen Lira om oss.
Timbers hemsida

 

 

 

Maria Jonsson
Fotograf: Thomas Fahlander


Solo
Jag spelar även solo ibland, på konserter, dansspelningar, på bröllop eller begravning
.